ZIEMNIAK – NASZ POLSKI RODAK
Ziemniaki królują na naszych stołach od setek lat, ale tym razem chcemy Państwu pokazać ziemniaka w nowej odsłonie. Na naszych warsztatach pokażemy, jak do wielu potraw możemy wykorzystać nasze pospolite ziemniaki. Zupy, kopytka, krokiety – nie będą już żadnym problemem. Dowiemy się również jak zrobić babkę ziemniaczaną oraz …… kiszkę ziemniaczaną 🙂
Menu:
- Babka ziemniaczana z boczkiem i sosem tatarskim
- Bliny ziemniaczane z musem z wędzonego pstrąga
- Kiszka ziemniaczana smażona z pomidorami, rozmarynem i boczkiem
- Kartacze nadziewane mięsem kaczym
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
UWAGA:
Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.