SUSHI
To warsztaty kuchni azjatyckiej z SUSHI 🍣🍚🍤
Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak przyrządzić futomaki, califoniamaki, nigiri oraz zupę misoshiru.
W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw:
🍣 hosomaki z awokado
🍣 futomaki z krewetka w.tempurze,ogórkiem, rzepa marynowana i porem
🍣 uramaki z łososiem serkiem śmietankowym, awokado, ogórkiem i tykwa
🍣 nigiri z łososiem
🍣 nigiri z węgorzem
🍣 rainbow maki z paluszkiem krabowym owijane grillowaną cukinia
Nauczycie się również przygotowywać ryż do sushi 🍚🍚🍚 w warunkach domowych.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.
Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.
Na każdego uczestnika kursu czekają:
– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami
– fartuszki na czas jego trwania;
– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować
– przepisy wszystkich przygotowywanych dań
Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.
Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała:
MARIUSZ MOSKAŁA – doświadczony sushi Chef, pasjonat kuchni i kultury azjatyckiej, Chef baru w krakowskiej restauracji Nago Sushi & Sake. Absolwent szkoły gastronomicznej z kilkunastoletnim doświadczeniem.
Jest posiadaczem jedynego na świecie oficjalne przyznawanego certyfikatu International Sushi Skills Proficiency wydanego przez World Sushi Skills Institute AJSA z Japonii.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.
Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.
Cena warsztatów: 235 zł
Kup bilet online – tutaj
UWAGA: W przypadku chęci realizacji Vouchera w celu rezerwacji i opłacenia miejsca na warsztatach, prosimy o wysłanie do nas wiadomości e-mail na adres kontakt@spoonkursy.pl W wiadomości prosimy o podanie tematu warsztatów oraz numeru umieszczonego na otrzymanym voucherze. W mailu zwrotnym poinformujemy o statusie dokonanej rezerwacji.
Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj
Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnej – kliknij tutaj
lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl