Kulinarna Podróż Łyżeczką Po Mapie: Kuchnia Hiszpańska
Kuchnia hiszpańska to jedna z najsmaczniejszych kuchni na świecie. Królują w niej intensywne smaki, barwy i aromaty. Wzdłuż wybrzeża bezkonkurencyjne są ryby i owoce morza, serwowane na wiele sposobów. W centrum kraju na stoły podaje się różnego rodzaju mięsa, a na wyżynach i górach rośliny strączkowe i ukochaną jagnięcine.
Zapraszamy Was zatem na kolejną wspólną wyprawę kulinarną!
Menu:
- Gazpacho
- Ganbas a la plancha
- Paella
- Crema catalana
- Królik w winie rijoha z chorizo i ciecierzycą
- Cocido
A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.
Wszystkie nasze kursy prowadzone są w wyposażonym w sprzęt profesjonalny Studiu Kulinarnym.
W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.
Na każdego uczestnika kursu czekają:
– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami
– fartuszki na czas jego trwania;
– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować
– przepisy wszystkich przygotowywanych dań
Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.