Zapraszamy na kolejną podróż w ramach naszego cyklu
ODKRYWAMY NOWE KONTYNENTY SMAKÓW:)
Kolejny raz obieramy kierunek INDIE, aby spotkać się ze smakami prawdziwej i naturalnej kuchni indyjskiej w wersji WEGE. Zrobimy to ponownie pod okiem i przewodnictwem Tapiego, który jest na dzień dzisiejszy jednym z najlepszych rodowitych trenerów kuchni indyjskiej! Dodatkowo to bardzo ciepły, otwarty i wesoły człowiek! Spotkanie z nim gwarantujemy, że zapadnie Wam na długo w pamięci!
Tapi znów Was poprowadzi przez meandry smacznej i różnorodnej kuchni indyjskiej, przez bogactwo jej przypraw, kolorów, zapachów i rozmaitych dodatków.
Indie zamieszkują liczne narodowości, społeczności, wyznawcy wielu religii, mówiący różnymi językami. Te czynniki złożyły się na powstanie różnorodnej współczesnej sztuki kulinarnej Indii i na sposób odżywiania się mieszkańców tego ogromnego kraju.
Proponowane potrawy, które wykonacie pod okiem Tapiego to:
- SEREK PANEER – serek, który poza daniami głównymi świetnie nadaje się na kanapki
- ONION BHAJI – placuszki, które najlepiej smakują z dipem z kolendry
- DAL MAKHANI – najlepiej smakuje z chlebkami roti lub parantha bądź z ryżem basmati
- KADAI PANEER – najlepiej jeść z paranthą
- VEG PULAO
Warsztaty poprowadzi Tapinder Sharma
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo.
W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija kulinarnie Wasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10-ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnią również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. Tapider Sharma świetnie odnajduje się na kursach, bo poza gotowaniem – fascynują go także ludzie. Uwielbia z nimi przebywać, rozmawiać i spędzać wolny czas. Po zajęciach kursanci nie tylko wiedzą jak przygotować dania, które robili podczas warsztatów ale także dowiadują się wielu ciekawostek dot. Indii, przypraw – jak ich używać. Wychodzą z zajęć przede wszystkim z uśmiechniętymi buziami i dużą dawką energii jaka się w grupie tworzy podczas zajęć.
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.
Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów otrzyma certyfikat.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.
Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ
lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.