TAPIDER SHARMA

DSC01111Tapider Sharma to hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
„Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija kulinarnie Wasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10-ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnią również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. Tapider Sharma świetnie odnajduje się na kursach, bo poza gotowaniem – fascynują go także ludzie. Uwielbia z nimi przebywać, rozmawiać i spędzać wolny czas. Po zajęciach kursanci nie tylko wiedzą jak przygotować dania, które robili podczas warsztatów ale także dowiadują się wielu ciekawostek dot. Indii, przypraw – jak ich używać. Wychodzą z zajęć przede wszystkim z uśmiechniętymi buziami i dużą dawką energii jaka się w grupie tworzy podczas zajęć.