Ziemniak – nasz polski rodak

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
07.11.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 2

ZIEMNIAK – NASZ POLSKI RODAK

Ziemniaki królują na naszych stołach od setek lat, ale tym razem chcemy Państwu pokazać ziemniaka w nowej odsłonie. Na naszych warsztatach pokażemy, jak do wielu potraw możemy wykorzystać nasze pospolite ziemniaki. Zupy, kopytka, krokiety – nie będą już żadnym problemem. Dowiemy się również jak zrobić muffinki ziemniaczane oraz …… ziemniaczane pączki :-)

Menu:

  • Krokiety ziemniaczane z szynką w sosie chrzanowym
  • Zupa krem ziemniaczany z karmelizowanymi jabłkami
  • Kopytka ze słodkich ziemniaków w sosie diablo
  • Polędwiczka w skorupce ziemniaczanej w sosie tymiankowym
  • Filety pstrąga z muffinkami ziemniaczanymi i sosem remoulade
  • Pączki z ziemniaków z marmoladą dyniową

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...