Ziemniak – nasz polski rodak

Miasto:
Sosnowiec
Data:
15.11.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 8
SONY DSC

ZIEMNIAK – NASZ POLSKI RODAK

Ziemniaki królują na naszych stołach od setek lat, ale tym razem chcemy Państwu pokazać ziemniaka w nowej odsłonie. Na naszych warsztatach pokażemy, jak do wielu potraw możemy wykorzystać nasze pospolite ziemniaki. Zupy, kopytka, krokiety – nie będą już żadnym problemem. Dowiemy się również jak zrobić babkę ziemniaczaną oraz …… kiszkę ziemniaczaną :-)

Menu:

  • Babka ziemniaczana z boczkiem i sosem tatarskim
  • Bliny ziemniaczane z musem z wędzonego pstrąga
  • Kiszka ziemniaczana smażona z pomidorami, rozmarynem i boczkiem
  • Kartacze nadziewane mięsem kaczym

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...