Wypiek Pieczywa

Miasto:
Sosnowiec
Prowadz─ůcy:
Łukasz Lenard
Data:
09.12.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dost─Öpno┼Ť─ç:
wolne miejsca: 0

PIECZYWO NA NATURALNYM ZAKWASIE !!!

Zapraszamy Was serdecznie na warsztaty z pieczenia chleba ­čÖé

Wypieczenie domowego chleba nie jest trudne. Mo┼╝e natomiast by─ç przyjemne oraz niezwykle smaczne.
Kt├│┼╝ z nas nie lubi zapachu ┼Ťwie┼╝ego pieczywa? Kt├│┼╝ nie zachwyca┼é si─Ö jego smakiem? A co dopiero, gdy ten urzekaj─ůcy smak po┼é─ůczony jest ze zdrowiem jakie on nam daje!

By─ç co rano budzony zapachem ┼Ťwie┼╝ego chleba – bezcenne !
Chleb jest podstaw─ů w diecie i dlatego wp┼éywa na nasze zdrowie. Zdrowy chleb trudno dzi┼Ť wsz─Ödzie kupi─ç, dlatego warto nauczy─ç si─Ö piec go w domu.

Na warsztacie, odkryjemy przed Wami tajniki dobrego chleba, opowiemy troch─Ö o historii, technikach jego wytwarzania i wypiekania, o tym jak rozpozna─ç wysok─ů jako┼Ť─ç pieczywa. Poka┼╝emy sk┼éadniki, podzielimy si─Ö zakwasem, nauczymy Was piec chleb w domowych warunkach.

Każdy uczestnik warsztatu upiecze swój własny chleb, który po warsztacie zabierze do domu. 

Je┼Ťli nie pieczesz chleba, nauczysz si─Ö robi─ç to dobrze, je┼Ťli pieczesz ÔÇô w przysz┼éo┼Ťci unikniesz b┼é─Öd├│w i b─Ödziesz robi─ç to lepiej.

Program warsztat├│w:

  1. Wprowadzenie (lu┼║na rozmowa przy kawie/herbacie i chlebie z wolnego chleba z uczestnikami o oczekiwaniach wobec warsztat├│w, ich przebiegu, zasadach oraz przedstawienie si─Ö uczestnik├│w i prowadz─ůcego)
  2. Sk┼éadniki:M─ůka (rodzaje, typy, sposoby mielenia, wykorzystanie)
  • Woda
  • Dro┼╝d┼╝e/zakwas
  • S├│l
  • Dodatki (t┼éuszcz, ziarna itp.)

3. Wyposa┼╝enie domowej piekarni

4. Proces pieczenia chleba

  • Autoliza
  • Mieszanie
  • 1 fermentacja
  • Sk┼éadanie
  • Formowanie
  • 2 fermentacja (garowanie)
  • Pieczenie
  • Studzenie

5. Warsztat:

  • Chleb 100% ┼╝ytni razowy na zakwasie
  • Chleb pszenny wiejski na zakwasie
  • Bu┼éki pszenno-┼╝ytnie z ziarnami na zakwasie
  • Co┼Ť do chleba – mas┼éo pietruszkowe/czosnkowe, tapenada

6. Wsp├│lne jedzenie przygotowanych wypiek├│w, pytania, lu┼║ne rozmowy.

Warsztaty poprowadzi Łukasz Lenard:
┼üUKASZ LENARD┬á–

W┼éa┼Ťciciel i piekarz w ma┼éej katowickiej piekarni rzemie┼Ťlniczej Wolny Chleb oraz mi┼éo┼Ťnik
zdrowego i naturalnego chleba. Chleb i pieczenie od zawsze by┼éy jego pasj─ů. Przez lata
wypracowywa┼é swoje receptury piek─ůc w domu chleb dla przyjaci├│┼é, rodziny i s─ůsiad├│w. W ko┼äcu
zdecydowa┼é si─Ö na kolejny krok i otworzy┼é w┼éasn─ů ma┼é─ů rzemie┼Ťlnicz─ů piekarni─Ö, w kt├│rej realizuje
swoj─ů wieloletni─ů pasj─Ö.


Wszystkie przygotowane potrawy b─Ödzie mo┼╝na skosztowa─ç na miejscu jak r├│wnie┼╝ podzieli─ç si─Ö w gronie rodziny b─ůd┼║ znajomych zabieraj─ůc je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstaw─ů otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztat├│w podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Je┼╝eli na warsztaty nie zg┼éosi si─Ö minimalna liczba uczestnik├│w (6), warsztaty odb─Öd─ů si─Ö w innym terminie.


Chcesz wiedzie─ç wi─Öcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj si─Ö z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl


Chcesz wiedzie─ç wi─Öcej o naszej akademii –┬áKLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj si─Ö z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

To wydarzenie jest ju┼╝ w ca┼éo┼Ťci zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuj─Ö map─Ö...