Wegan Nerd – Wegańskie Szaleństwo

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Alicja Rokicka
Data:
29.01.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 1

Wegan Nerd – Wegańskie Szaleństwo

Kuchnia roślinna nie działa konwencjonalnie. Pełno w niej świeżych produktów, ciekawych połączeń, warzywa zamieniają się w pyszne desery, główne danie bywają wymyślne, ale i proste zawsze kolorowe i smaczne.
W tej kuchni najważniejsze są chwasty, polskie bulwy, owoce i kwiaty.
W podróż do tej niezwykłej, roślinnej kuchni zabierze Was Alicja Rokicka.

IMG_8600dAlicja Rokicka

Jest założycielką i autorką popularnego w Polsce bloga Wegan Nerd, ogłoszonego tytułem Kulinarnego Bloga Roku 2014 oraz Blogiem Roku 2015 przez 100 Best Poland Restaurants. Wegan Nerd to blog wegański w 100% roślinny, czyli taki w którym nie znajdziecie przepisów z mięsem, rybami oraz nabiałem w tym mlekiem i innymi produktami odzwierzęcymi. Współpracuje z portalem HelloZdrowie.pl. Magazynem Kuchnia oraz nowojorskim kwartalnikiem Chickpea Magazine, dla którego komponuje wegańskie receptury oraz robi zdjęcia. Obecnie pracuje nad swoją pierwszą autorską książką kucharską .Prowadzi warsztaty kulinarne w całej Polsce.

Menu:

  • Kolorowe hummusy
  • Sałatka Tabbouleh
  • Falafele z kolendrą i miętą
  • Focaccia z oliwkami, figami i zatharem
  • Pieczone jabłka hasselback z daktylowym karmelem

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...