Warsztaty z Nestorem Grojewskim – osobistym kucharzem Martina Scorsese

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Nestor Grojewski
Data:
10.11.2018
Czas trwania:
11:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 9

Zapraszamy na niebywałe spotkanie z kuchnią włoską, rybami i owocami

morza w wydaniu Chefa Nestora Grojewskiego!

Kochasz Włochy i kuchnię włoską?

Lubisz ryby i owoce morza?

Te warsztaty są dla Ciebie!

Nasz gość poprowadzi w naszym studio warsztaty kulinarne, które bez wątpienia będą wyjątkową podróżą w krainę najlepszego smaku, najwyższej jakości dań i niesamowitego kunsztu kulinarnego.

Nestor Grojewski przez 9 miesięcy był osobistym kucharzem znanego reżysera Martina Scorsese na planie jego filmu „Gangi Nowego Jorku”. Gotował też dla Cameron Diaz, Leonardo di Caprio czy Daniela Day-Lewisa. Od 2008 roku prowadził swoją autorską restaurację w Rzymie, która uznana została za najlepszą restaurację rybną we Włoszech.

Menu:

Krewetki  black tiger na śmietanie i cytrynie

Gnocchi z mozzarellą i chlebem bez użycia ziemniaków z ośmiornicą, suszonymi pomidorami i rukolą

Tuńczyk na surowo z podgardlem wędzonym

Tiramisu bez kawy z amaretti i savoiardi

Nestor Grojewski – Chef z zamiłowania i z zawodu z ponad 20 letnim doświadczeniem. Polak z pochodzenia, „Rzymianin” z adopcji. Przyjechał do Włoch w 1987 roku. Mając tylko 12 lat już przejawiał zainteresowania kulinarne. Z czasem postanowił kształcić się w tym właśnie kierunku. Doświadczenie zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i planach filmowych w tym w studio filmowym Cinecitta w Rzymie. Jest częstym gościem programów emitowanych w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych. W latach 2015-2016 był specjalnym wykładowcą w Szkole Hotelarskiej w Rzymie, którą  sam ukończył.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...