WARSZTATY z Chmielem – wspólne gotowanie i degustacja piw rzemieślniczych

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Adrian Feliks - SPOON, Agnieszka Skórka - BROWAR ALTERNATYWA
Data:
13.04.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 12
Two mugs of beer

 WSZYSTKICH SMAKOSZY PIWA I DAŃ ZWIĄZANYCH z tym ZŁOTYM TRUNKIEM ZAPRASZAMY NA WYJĄTKOWE WARSZTATY Z CHMIELEM W TLE:) WSPÓLNE GOTOWANIE POŁĄCZONE BĘDZIE Z DEGUSTACJĄ PIW RZEMIEŚLNICZYCH BROWARU ALTERNATYWA Z RUDY ŚLĄSKIEJ:)

Zupełnie wyjątkowe warsztaty w naszym studio, w trakcie których dowiecie się jak powstało piwo warzone marzeniami wytwarzane przez wielkich pasjonatów w Browarze ALTERNATYWA w Rudzie Śląskiej oraz nauczycie się gotować proste ale niebanalne dania, które idealnie komponują się z tym złotym trunkiem i pasują idealnie do konsumpcji, której towarzyszy degustacja różnych gatunków i rodzajów napoju bogów jak niektórzy go zwą…:)

W trakcie naszych Warsztatów z Chmielem będziecie mieli możliwość skosztować tego co uwarzyli marzeniami zaproszeni przez nas goście w swoim browarze oraz oczywiście skonsumujecie to co sobie sami uwarzycie pod okiem naszego Chefa Kuchni Adriana Feliksa.  To dania, które dostarczą Wam wielu wrażeń kulinarnych. Nauczycie się sami przyrządzać ciekawe, zdrowe i smaczne przekąski do piwa, samodzielnie wypieczecie paluchy serowe tzw. grysini oraz przygotujecie mięsne solidne zagrychy tj. wieprzowy galert czy rillete z golonki.

Tego wyjątkowego wieczoru pełnego piwnych ciekawostek  oraz wspaniałych smaków na talerzach gwarantujemy, że nie zapomnicie długo!

Menu, które zaproponujemy Wam do samodzielnego wykonania to:

  • rillette z golonki
  • galert w słoikach
  • grysini serowe
  • wytrawne ptysie z musem z wątróbki drobiowej
  • pikantne pestki z dyni
  • słone orzechy nerkowca
  • marynowane oliwki

Nie zwlekajcie dłużej i już dziś zapiszcie się na nasze spotkanie z chmielem w naszym studio!

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Ilość miejsc ograniczona!


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...