Warsztaty Kulinarne – Ryba Dobra Na Wszystko

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
12.01.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca
tuna steak with broccoli

RYBA dobra  na  wszystko

Ryba jest nieodzownym produktem wszystkich kuchni świata, i w Polsce też jest doceniona. Pojawia się na naszych stołach w różnych postaciach. Podczas warsztatów poznacie techniki, filetowania ryb okrągłych, płaskich oraz sposoby ich przyrządzania. Połączymy je w różnych kombinacjach, zasmakujecie smaków kuchni Azjatyckiej, Francuskiej, Włoskiej oraz Polskiej.

Poznacie przedstawicieli z Atlantyku, morza północnego, Bałtyku oraz polskich rzek.

Przygotujemy:

  • Filet dorsza na pure ziemniaczanym ze szpinakiem, sosem słodko pikantnym
  • Pstrąg faszerowany serem feta, z sosem piperade, chipsy z rucolii
  • Dorada zapiekana w soli morskiej, sos gremolada, polenta
  • Turbot filet , sos winogronowy, ryż z pesto zielony
  • Sum marynowany w teryaki, z ryżem, warzywami i majonezem wasabi
  • Filety czarniaka, sos kaparowy, smażone warzywa

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

  • w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami
  • fartuszki na czas jego trwania;
  • specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować
  • przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...