WARSZTATY – MIĘSA: Drób czyli „białe mięso” w kuchni współczesnej oraz staropolskiej

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
13.08.2014
Czas trwania:
16:30 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca

MIĘSA: Drób czyli „białe mięso” w kuchni współczesnej oraz staropolskiej

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi, jak poprawnie „rozebrać” drób, przygotować niezwykle zdrowy rosół (polecany szczególnie dla najmłodszych), co to jest rilettes oraz poznacie tajemnice – jak smażyć kaczkę aby nie była twarda.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw z udziałem udek gęsich, gołębia, kapłona, indyka, pulardy lub kurczaka bio oraz z kaczki.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się
w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...