Warsztaty Kulinarne z Przemysławem Błaszczykiem

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Przemysław Błaszczyk
Data:
23.10.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca: 0

Warsztaty kulinarne z Przemysławem Błaszczykiem

Kolejne warsztaty w naszym Studiu Kulinarnym, które poprowadzi znany wszystkim finalista programu TOP CHEF – Przemysław Błaszczyk

Menu :

  • Tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami, jeżynami, emulsją z żółtka i ziołowym majonezem
  • Tarta z grzybami, estragonem i kozim serem
  • Krem grzybowy z kwaśną śmietaną, jajkiem przepiórczym i kawiorem ze ślimaka
  • Grasica cielęca w sosie borowikowym
  • Polędwiczki z dorsza atlantyckiego, puree ziemniaczane ze szpinakiem, sałatka z kurek, pora i suszonych pomidorów
  • Beza Pavlova z musem  mascarpone i owocami sezonowymi

Przemek Błaszczyk

Przemek jest reprezentantem nowej fali polskich kucharzy. Wychowany przez Kurta Schellera, gromadził doświadczenie i rozwijał się podczas podróży po Europie. Jest kulinarnym kosmopolitą, rozmiłowanym w tradycji i lokalnych produktach. Otwarcie autorskiego bistro Mańana Bistro & Wine Bar, rekomendowanego przez organizację Slow Food Polska podczas akcji „Gęsina na św. Marcina”, wyznaczyło kierunek rozwoju sztuki gotowania w regionie. Dotarcie do finału programu kulinarnego TOP CHEF Polska oraz staż w restauracji Arzak, Posiadającej trzy gwiazdki Michelin, wzbogaciło warsztat i doświadczenie Przemka, stawiając go w czołówce najlepszych kucharzy w Polsce.

Na co dzień Przemek piastuje stanowisko Chef Mańana Bistro. jest współtwórcą pierwszego festiwalu kulinarnego w Katowicach, MENUfaktura / Miejski Festiwal Kulinarny. Jesienią 2014 roku Bistro Chefa zostało ocenione na 2 czapki w międzynarodowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau oraz zdobyło nagrodę Poland 100 Best Restaurants przyznawaną w kategorii Najlepsza Restauracja w Polsce BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 6 osób.

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...