Warsztaty Kulinarne – ŚWIADOME ŻYWIENIE – KASZE

Miasto:
Opole
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
21.11.2014
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca

Pierwsze warsztaty z serii  Świadome żywienie – temat KASZE

Kasze znane od wieków, a zapomniane. Występowały w roli głównej na królewskich stołach – dziś przeżywają swój renesans. Sięgamy po nie coraz częściej świadomi ich wartości odżywczych i doceniając ich walory smakowe. Na warsztatach odkryjemy je znowu w nowej roli. Przygotujemy między innymi, polentę z kaszy manny, kaszotto, pierogi z kaszą, deser z kaszy oraz inne.

Dowiemy się jakie wartości dla naszego organizmu mają kaszę i dlaczego powinny być częściej składnikiem naszej codziennej diety.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Przygotujemy:

  1. pierogi z kaszy gryczanej
  2. kluski z kaszy jaglanej
  3. kaszotto z pęczaku
  4. quinoa z warzywami i smażonym łososiem
  5. budyń z kaszy jaglanej
  6. kasza kus-kus chutney z dyni

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

  • w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami
  • fartuszki na czas jego trwania;
  • specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować
  • przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...