Warsztaty Kulinarne – SUSHI

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks i Kamil Skalczyński
Data:
28.01.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca
sushi na www

Warsztaty kulinarne – SUSHI

To warsztaty poświęcone kuchni japońskiej, a w szczególności sushi.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak przyrządzić futomaki, califoniamaki, nigiri oraz zupę misoshiru.

Przygotujemy:

  1. Nigiri z łososiem wędzonym
  2. Futomaki z surimi, philadelphia mango oraz pomarańczy
  3. Hosomaki z tamago
  4. Futomaki z krewetką w tempurze, ogórkiem, tykwą, daikonem oraz majonezem
  5. Californiamaki z tuńczykiem, sriracha, avocado, mango oraz prażonym słonecznikiem
  6. Futomaki z łososiem, serkiem philadelphia, pomarańczą, tykwą oraz prażonym sezamem
  7. Zupa misoshiru z serem tofu oraz glonami wakame

Prowadzący: Adrian Feliks i Kamil Skalczyński

Kamil Skalczyński – Sushi Master, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych.

Szef Kuchni w restauracji Sakana Sushi bar Katowice. Wcześniej Szef kuchni w restauracji Samuraj sushi wyróżnionej w rankingu „POLAND 100 BEST RESTAURANTS” oraz nagroda ,,AWARD OF EXCELLENCE”  W gastronomi pracuje od 2003r.  Ma za sobą staż odbyty w Atelier Amaro One Michelin Star. W swojej pracy wyróżnia się dużą kreatywnością i zaangażowaniem. Wprowadza nowości stosując technikę sous vide oraz wykorzystując wiele akcentów kuchni molekularnej. Najważniejszą jednak sprawą jest genialne wyczucie smaku i idealna prezentacja podawanych potraw. Cechuje go najwyższa dbałość o składniki i wysoka jakoś przygotowywanych potraw.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

  • w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami
  • fartuszki na czas jego trwania;
  • specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować
  • przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...