KUCHNIA WŁOSKA: Makarony czyli pasta no i basta

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
18.08.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
Wolne miejsca
Depositphotos_21147497_original

KUCHNIA WŁOSKA: Makarony czyli pasta no i basta

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak samodzielnie zrobić makarony (ravioli, tagliatelle, spaghetti oraz makaron do lasagne). Dowiecie się co to jest semolina, oraz jak dobrze ugotować makaron al dente. Poznacie także makaron gryczany.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw, a między innymi ravioli z kozim serem, otwarta lazania, zielone tagliatelle, spaghetti, penne puttanesca oraz makaron gryczany.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się
w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym.

W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

 

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...