WARSZTATY – Kuchnia Francuska – Kulinarna podróż łyżką po mapie – region Normandia

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
26.09.2014
Czas trwania:
16:30 - 21:00
Dostępność:
Wolne miejsca

WARSZTATY – Kuchnia Francuska – Kulinarna podróż łyżką po mapie – region Normandia

Pakujcie już torby i walizki, czeka na Was bardzo aromatyczna podróż wprost do Normandii, poznając po drodze wachlarz różnych smaków.

Podczas warsztatów poznacie kuchnię francuską, która wywarła bardzo duży wpływ na inne kuchnie, zwłaszcza Europy zachodniej.

Będzie wiele próbowania, fachowych porad oraz poznacie tajniki szefa kuchni, a wszystko to na pewno zainspiruje Was do gotowania coraz bardziej urozmaiconych potraw w domu.

Przygotujemy między innymi aromatyczne omułki po normandzku, piersi kaczki z figami, tarte
z gruszkami i migdałami oraz makrelę a la dieppe.
Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach.
W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...