WARSZTATY CUKIERNICZE – ŚWIĄTECZNE WYPIEKI W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE
Zapraszamy na kolejne wyjątkowe warsztaty cukiernicze, w trakcie których utalentowany, młody i doświadczony cukiernik Mariusz Łęszczak – człowiek, który szlify zawodowe zbierał m.in. w ATELIER AMARO, pokaże Wam jak zrobić świąteczne wypieki w taki sposób, aby zaskoczyć bliskich w trakcie zbliżających się świąt:)
W trakcie kolejnych warsztatów z prowadzącym cukiernię FRESA, który szkolił się m.in. u boku szefa Wojciecha Modesta Amaro każdy z Was zrobi samodzielnie od początku do końca:
Część praktyczna:
Piernikowe brownie z musem cynamonowym
Torcik makowy z kremem korzennym
Mus czekoladowo-piernikowy
Warsztaty poprowadzi Mariusz Łęszczak:
Mariusz Łęszczak – Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii, oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar) czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro). Obecnie właściciel i szef cukierni FRESA w Katowicach.
Wszystkie przygotowane słodkości będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.
Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.
Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ
lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl
Rezerwacje
Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.