Warsztaty cukiernicze – ODCZARUJ BEZĘ!

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Mariusz Łęszczak
Data:
31.07.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 6

WARSZTATY CUKIERNICZE – ODCZARUJ BEZĘ!

Zapraszamy na kolejne wyjątkowe warsztaty cukiernicze, w trakcie których utalentowany, młody i doświadczony cukiernik Mariusz Łęszczak – człowiek, który szlify zawodowe zbierał m.in. w ATELIER AMARO, odczarowywać będzie z Wami cudowny wytwór cukierniczy jakim jest BEZA.

Beza to słodkość wyjątkowa i idealna w smaku. Aby spełniała te kryteria musi jednak się nam udać… a z tym bywa różnie…

Beza to kapryśny deser, który jednak z pomocą kilku rad fachowca spokojnie da się okiełznać. W trakcie naszych warsztatów pod okiem prowadzącego właściciela cukierni FRESA, który szkolił się m.in. u boku szefa Wojciecha Modesta Amaro poznacie tajniki przygotowywania m.in. bezy szwajcarskiej, która stanowi świetną alternatywę dla delikatnej i piankowej bezy francuskiej. Wykonacie także idealną bezę włoską, której nie trzeba poddawać wielogodzinnemu suszeniu. Przygotujecie także klasyczny brytyjski deser bezowy.

Każdy uczestnik nauczy się samodzielnie wykonywać wszystkie przewidziane w części praktycznej słodkości.

Część praktyczna:

  • Eton mess- klasyczny brytyjski deser

  • Lemon curd verine z bezą włoską

  • Czekoladowo-kawowe ciasto z bezą szwajcarską

Warsztaty poprowadzi Mariusz Łęszczak:

cukiernikMariusz Łęszczak – Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii, oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar) czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro). Obecnie właściciel i szef cukierni FRESA w Katowicach.


Wszystkie przygotowane słodkości będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

229,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...