Warsztaty cukiernicze dla kucharzy i cukierników

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Thierry Ayel i Adrian Feliks
Data:
24.08.2015
Czas trwania:
09:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 6
Luscious chocolate cake with fresh berries on a plate

Szkolenie cukiernicze dla kucharzy i cukierników

Podczas szkolenia samodzielnie wykonasz pyszny tort z musem czekoladowo-owocowym z dekoracyjną kompozycją z owoców.

Szkolenie poprowadzą francuski szef kuchni i mistrza cukiernictwa – Thierry Ayel oraz polski :-) szef kuchni oraz uczestnik programu TOP CHEF – Adrian Feliks.

Thierry Ayel

ThierryFrancuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa. Doświadczenie zdobywał w restauracjach we Francji i Szwajcarii, od 10 lat związany na stałe w Polską. Prowadzi kursy i szkolenia       kulinarne dla profesjonalistów i amatorów. Wielokrotnie zasiadał w jury konkursów kulinarnych i cukierniczych o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym.

W programie szkolenia :

• pieczenie biszkoptów wg. metody klasycznej i biszkopt Joconda
• przygotowanie musów czekoladowych i owocowych
• przygotowanie bazy do nasączania tortu i naturalnego smakowego syropu
• galaretka owocowa z agarem
• składanie tortów
• wykonywania dekoracyjnej kompozycji z owoców

Każdy z uczestników szkolenia zabierze ze sobą własnoręcznie wykonany tort.
Szkolenie zakończone wręczeniem dyplomu.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w wyposażonym w sprzęt profesjonalny Studiu Kulinarnym.
W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Jeżeli na szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), szkolenie odbędzie się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...