Walentynkowa Niespodzianka

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
14.02.2017
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 11
Heart from pouring red wine in goblet with red rose isolated on white

WALENTYNKOWA NIESPODZIANKA !!!

Tym razem zapraszamy Was na nowe, zupełnie inne w swojej formule, warsztaty kulinarne.

Z okazji Walentynek zapraszamy wszystkich tych, którzy chcą zrobić niespodziankę swojej drugiej połówce. Będziecie przygotowywać kolację, na którą zaprosicie swoich specjalnych gości. Przygotowane dania będziecie degustować przy specjalnie przygotowanych stolikach 2-osobowych w towarzystwie świec …. 😉

Takiej niespodzianki na pewno nie zapomną na długo :-) 



Podstawą menu będą oczywiście afrodyzjaki, co do których od powstania ludzkości panowało przekonanie, że niektóre pokarmy mogą wspaniale wpływać zarówno na panów jak i na panie 😉 Już w starożytnej Grecji istniały sprawdzone sposoby zwiększania mocy doznań miłosnych, a służące temu produkty zostały nazwane afrodyzjakami, upamiętniając tym grecką boginię miłości Afrodytę, która ponoć przed romantycznymi spotkaniami stosowała sprzyjającą namiętnym uniesieniom dietę, jako że olimpijskie dania – nektar i ambrozja – jej nie wystarczały. Moda na owe, jak je nazywamy afrodyzjaki zmieniała się przestrzeni stuleci i tak niemal wszystkie produkty spożywcze w którymś momencie swojej historii uważane były za środki wzmacniające sprawność w miłości – a to ze względu na kształt, a to ze względu na kolor, a to znów dlatego, iż ich działanie potwierdzały autorytety medyczne lub… ludowa tradycja.

Wspólnie przygotujemy:


  • bouillabaisse z focacią
  • sałatka z kopru włoskiego z plastrami marynowanego łososia
  • żabnica w ciepłym vinegrecie z chorizo i dzikim ryżem
  • czekoladowy fondat z sorbetem malinowym i ziemią z czekolady i ciastkiem migdałowym

Nie zwlekacie dłużej i już dziś zapiszcie się na warsztaty. Liczba miejsc ograniczona 😉

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu przy stolikach 2-osobowych w towarzystwie świec.

Możliwy jest zakup wina do kolacji w naszym Studiu Kulinarnym.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty będą odwołane.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...