TORTY i dekoracje cukiernicze-warsztaty ze słodkich wypieków

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Agnieszka Jasińska - Kulinarne Nawigacje
Data:
07.06.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 11
Layer cake on white wooden table and one slice on saucer. Selective focus.

TORTY i dekoracje cukiernicze! Zapraszamy Was na warsztaty ze słodkich, domowych wypieków:)

Czas komunii zbliża się wielkimi krokami… A może tak zrobić samodzielnie tort w domu? Dajemy Wam taką wyjątkową możliwość… Skorzystajcie!

Czym przełożyć tort? Masą, kremem a może bitą śmietaną? Jak wykończyć? Czym udekorować? Co zrobić aby nasz tort był wyjątkowy? Zapraszając Was na te warsztaty chcemy pokazać, że wykonanie pysznego tortu wcale nie jest takie trudne.

Pokażemy Wam, że piękno i siła wrażenia kryje się w prostocie. Dekoracje mogą być różne – od minimalistycznych, po bogate –  kwiaty czy owoce? A może jedno i drugie? Pokażemy Wam jak imponująco udekorować tort by był nie tylko smaczny, ale również piękny!

Podczas warsztatów przygotujecie w grupach 3-4 osobowych cudny i pyszny tort piętrowy. Dowiecie się czym różnią się biszkopty maślane, suche oraz genueńskie. Usłyszycie także czym nasączyć ciasto i jak przygotować idealny krem.

W odkryciu tych tak wielu tajników sztuki własnoręcznego przygotowywania tortów pomoże Wam  Agnieszka Jasińska – niekwestionowany szpec od słodkich, wysokiej jakości a przy tym zdrowych, smacznych i pięknie wyglądających domowych wypieków!

Wszystko co Agnieszka pokazuje i o czym mówi bierze się z długoletniej praktyki, wielu odbytych szkoleń oraz doświadczenia, którego mógłby pozazdrościć jej nie jeden Pastry Chef!

Menu:

  • Cytrynowy tort naked cake z jadalnymi kwiatami
  • Czekoladowy tort piętrowy z musem malinowym
  • Naturalne dekoracje cukiernicze na torty

Warsztaty poprowadzi: AGNIESZKA JASIŃSKA

Finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Na co dzień gotuje na uroczystościach okolicznościowych jako „Private Chef” oraz prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całego kraju. Tworzy przepisy oraz sesje fotograficzne dla topowych magazynów kulinarnych takich jak: Moje Gotowanie czy Slow Life. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie opisuje swoje podróże po krajach i smakach, które ją urzekają.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

249,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...