TARTY – na słodko i na słono-warsztaty z Adrianem Feliksem

Miasto:
Chorzów
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
22.05.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 6
tarta

TARTY – NA SŁODKO I NA SŁONO

Niezwykle istotne miejsce w kuchni francuskiej zajmują tarty. Chef Adrian Feliks, który swoje cenne szlify kulinarne zbierał właśnie w kuchni francuskiej w renomowanych restauracjach w Belgii najlepiej wprowadzi Was w tajniki wypieków i przygotowywania dań na bazie tart oraz przygotowywania fantastycznych słodkich ciast. Na przeciętną tartę składa się kruchy spód, którym wyłożona jest foremka a dalej otwierają się niezliczone możliwości. Każdy kto skusi się je skosztować odnajdzie przyjemność i zadowolenie.

Wszystkim uczestnikom naszych warsztatów zdradzimy tajniki przygotowywania ciasta kruchego, półkruchego oraz francuskiego. Poznacie przepisy na ciasto, które zawsze się udają i stanowią podstawę do przygotowywania innych domowych wypieków.

Z nami przekonacie się, że pieczenie tarty wcale nie musi być trudne ! Warsztaty zainspirują Was do tworzenia nowych połączeń smakowych i dostarczą nowe, ciekawe doznania kulinarne.

Żadnych półproduktów – wszystko wykonane własnoręcznie.

Menu: 

  • Tarta z wędzonym pstrągiem warzywami sezonowymi i salsą verde

  • Tarta z musem czekoladowym, chilli i malinami

  • Tarteletki z musem z brokuła i musem z makreli

  • Tarteletki z musem cytrynowym                                                                                            

    Każdy uczestnik po warsztatach otrzyma do domu miłą niespodziankę.

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi. Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Podana cena dotyczy biletu dla jednej osoby. W przypadku zakupu dwóch i więcej biletów, udzielony jest rabat w wysokości 10%. Dalsze instrukcje zostaną przesłane do Państwa wraz z potwierdzeniem rezerwacji.

159,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...