TAJSKI STREET FOOD – Odkrywamy nowe kontynenty smaków

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Łukasz Wiewiór
Data:
23.04.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 2
food-1549260_1920

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z tematu TAJSKI STREET FOOD!

Miejska legenda głosi, że w stolicy Tajlandii jest ponad dwadzieścia tysięcy zarejestrowanych stoisk z jedzeniem. W zasadzie na każdym kroku i w każdej części chodnika można znaleźć miejsce, w którym jest coś do jedzenia. Chodniki w Tajlandii nie służą do chodzenia…one służą do jedzenia:)

Tajskie ulice pachną świeżymi przyprawami takimi jak czosnek, świeży korzeń galangalu (podobny w smaku do imbiru, ale mniej ostry), trawa cytrynowa, liście limonki, bazylia. Na wszystkich stoiskach spotkać można rosół z wieprzowiną, szaszłyki warzywno-wieprzowe, pierożki wonton, zielone curry – klasyki kuchni tajskiej.  Część z nich poznacie i nauczycie się samodzielnie przygotowywać na naszych warsztatach z TAJSKIEGO STREET FOODU-u.

Podczas warsztatów dowiecie się jak wybierać odpowiednie składniki, jak postępować z mięsami i owocami morza, jak doprawiać i marynować. Zapoznają się z podstawowymi pojęciami kuchni tajskiej i składniki charakterystyczne dla tej kuchni, otrzymają skrypty z przepisami. 

Nasze warsztaty pozwolą Wam zaznajomić się i odbyć niezwykłą podróż kulinarną w tajski świat kuchni.

Część praktyczna:

Przystawka: krewetki/sos sweet chilli/galangal/kaffir      

Zupa: kokosowa z kurczakiem i grzybami

Dania główne: smażone warzywa z żółtym curry i tofu-vege

                           green curry z kurczakiem, groszkiem i tajską bazylią z ryżem jaśminowym

                           pad thai-makaron z krewetkami i tamaryndowcem.

Deser: banany w mleku kokosowym na sposób tajski

Warsztaty poprowadzi Łukasz Wiewiór:

Kucharz z 15 letnim doświadczeniem, przez kilka lat dowodził restauracjami na terenie całej Polski. Obecnie szef kuchni restauracji „Główna 9” w Radomiu gdzie realizuje swoją wizję nowoczesnej autorskiej kuchni,w oparciu o sezonowe produkty. Doświadczenie zdobywał we Włoszech, Norwegii, Wielkiej Brytanii i Niemczech gdzie pracował w restauracji odznaczonej 2 gwiazdkami Michellina. Miłością do kuchni azjatyckiej zaraził się podczas pracy w Szkocji gdzie  pracował w restauracjach z kuchnią tajską, chińską oraz indyjską. Podczas szkoleń chętnie przekazuje swoją wiedzę, pasję i kreatywność pokazując ją na talerzu. Jego „konikiem” są kreatywne desery w restauracyjnym wydaniu.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

199,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...