SZPARAGI czyli PORCJA WITAMIN I MINERAŁÓW NA WIOSNĘ

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
23.06.2014
Czas trwania:
16:30 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca

SZPARAGI czyli PORCJA WITAMIN I MINERAŁÓW NA WIOSNĘ

To warsztaty poświęcone szparagom przez wielu uważanych za silny afrodyzjak, które pomimo swojego delikatnego smaku oraz dużych ilości witamin i składników mineralnych jeszcze na dobre nie zagościły na naszych stołach … i to chcemy zmienić.

Podczas warsztatów dowiecie się dlaczego warto jeść szparagi oraz przedstawimy porady praktyczne dotyczące ich zakupu, gotowania oraz przyrządzania.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw z udziałem świeżych, polskich szparagów prosto z opolskiego gospodarstwa: zupa krem ze szparagów; sałatka z grillowanych szparagów i wiosennych warzyw z szampańskim winegret; szparagi po flamandzku z jajkiem i młodymi ziemniakami; szparagi z sosem holenderskim z jajkiem poche i łososiem wędzonym; polędwica wieprzowa nadziewana szparagami w sosie musztardowym oraz kluskami gnocchi oraz risotto ze szparagami, groszkiem zielonym, kalafiorem i selerem naciowym.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Śpieszcie się, bo mamy tylko niecałe dwa miesiące aby cieszyć się ich wspaniałym smakiem.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się
w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 5 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 6 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...