SZPARAGI czyli porcja witamin i minerałów na wiosnę

Miasto:
Sosnowiec
Data:
24.05.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 7
Asparagus group of green healthy vegetables organized in a row isolated on a white background as a food concept of health diet and living a natural fit well nourished life.

SZPARAGI czyli PORCJA WITAMIN I MINERAŁÓW NA WIOSNĘ

To warsztaty poświęcone szparagom przez wielu uważanych za silny afrodyzjak, które pomimo swojego delikatnego smaku oraz dużych ilości witamin i składników mineralnych jeszcze na dobre nie zagościły na naszych stołach … i to chcemy zmienić.

Tym razem główną rolę na naszych warsztatach będą odgrywać szparagi. Zapoznamy Was z wiedzą teoretyczną i praktyczną. Dowiecie się między innymi jakie rozróżniamy rodzaje szparagów, w jaki sposób powinno się je obierać i czy w ogóle powinniśmy to robić, jak gotować szparagi i chyba najważniejsze jakie zawierają wartości odżywcze. Te i wiele innych rzeczy musimy wiedzieć, aby przejść do części praktycznej. Podczas gotowania wydobędziemy najlepsze smaki ze szparagów łącząc je w niezwykłych kompozycjach smakowych.

Menu:

  • Zupa krem ze szparagów
  • Sałatka z grillowanych szparagów oraz wiosenne warzywa z szampańskim winegretem
  • Szparagi z sosem holenderskim i jajkiem poche oraz wędzonym łososiem
  • Risotto ze szparagami, zielonym groszkiem, kalafiorem oraz selerem naciowym

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...