Świat sałatek, dipów, sals i winegretów

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
19.07.2017
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 6

Zapraszamy na pojedyncze warsztaty, których tematyka będzie obejmowała sałatki, salsy, dipy, winegrety i sosy. Czyli dodatki „must have” na każdym BBQ. A, że sezon w pełni rozpoczęty to i temat bardzo na czasie, aby zaskoczyć czymś wyjątkowym swoją rodzinę i przyjaciół.

Znakomita sałatka z pieczonym boczkiem, pyszny sos balsamiczny, winegret curry czy dip tajski potrafią uświetnić najzwyklejszą kiełbasę z grilla. To właśnie dodatki tego typu sprawiają, że grillowanie może stać się prawdziwą ucztą i mile połechtać podniebienia zebranych. Zapełnij stół kolorowymi sałatkami, sosami, dipami i dressingami.

Pewnie nie raz miałeś taką sytuację, w której do miski wrzuciłeś wszystko co lubisz mieć w sałatce i zastanawiałeś się co dalej? Jak ją wykończyć? Oliwą? Majonezem? Jogurtem? Te wszystkie propozycje wydawały Ci się zbyt banalne i nudne? Wtedy zadawałeś sobie pytanie co zrobić, aby podkręcić smak tej sałatki? Czym zaskoczyć gości? Przygotowane warsztaty pomogą Ci nie tylko poznać nowe połączenia smaków jeśli chodzi o sałatki, ale także pokażą, jak je wykończyć aby smakowały wyjątkowo.

Część praktyczna:

  • Sałatka z krewetkami i makaronem ze słodkich ziemniaków w dipie tajskim
  • Sałatka z soczewicy i sera korycińskiego z  winegretem curry
  • Sałatka z pieczonym boczkiem w sosie balsamicznym i jabłkiem
  • Sałatka z kozim serem i pieczarkami w sosie curry
  • Sałatka Caprese z pieczywem czosnkowym z dressingiem z octu balsamicznego
  • Sałatka Nicejska z grillowanym tuńczykiem i salsą verde
  • Sałatka Cezar z  sosem majonezowym
  • Sałatka Cobb

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...