SUSHI

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Kamil Skalczyński
Data:
21.06.2014
Czas trwania:
10:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 13

SUSHI

To warsztaty poświęcone kuchni japońskiej, a w szczególności sushi.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak przyrządzić futomaki, califoniamaki, nigiri oraz zupę misoshiru.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw klasyczna japońska zupa misoshiru z serem tofu oraz glonami wakame, futomaki z łososiem, serkiem philadelphia, pomarańczą, tykwą oraz prażonym sezamem, californiamaki z tuńczykiem, sriracha, avocado, mango oraz prażonym słonecznikiem, futomaki z krewetką w tempurze, ogórkiem, tykwą, daikonem oraz majonezem, futomaki z surimi, mango oraz pomaranczą, hosomaki z tamago, nigiri z łososiem wędzonym oraz sashimi z tuńczyka i łososia.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego Sushi Mastera Kamila Skalczyńskiego.


Kamil Skalczyńki –
Sushi Master, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych.
Szef Kuchni w restauracji Samuraj Sushi wyróżnionej w rankingu „POLAND 100 BEST RESTAURANTS”.  W gastronomi pracuje od 2003r. Ma za sobą staż odbyty w Atelier Amaro One Michelin Star. W swojej pracy wyróżnia się dużą kreatywnością i zaangażowaniem. Wprowadza nowości stosując technikę sous vide oraz wykorzystując wiele akcentów kuchni molekularnej. Najważniejszą jednak sprawą jest genialne wyczucie smaku i idealna prezentacja podawanych potraw. Cechuje go najwyższa dbałość o składniki i wysoka jakoś przygotowywanych potraw.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...