SUSHI

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Mariusz Moskała
Data:
03.12.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 5

SUSHI

To warsztaty  kuchni azjatyckiej z SUSHI 🍣🍚🍤

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak przyrządzić futomaki, califoniamaki, nigiri oraz zupę misoshiru.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw:

🍣 hosomaki z awokado
🍣 futomaki z krewetka w.tempurze,ogórkiem, rzepa marynowana i porem
🍣 uramaki z łososiem serkiem śmietankowym, awokado, ogórkiem i tykwa
🍣 nigiri z łososiem
🍣 nigiri z węgorzem
🍣 rainbow maki z paluszkiem krabowym owijane grillowaną cukinia

Nauczycie się również przygotowywać ryż do sushi 🍚🍚🍚 w warunkach domowych.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała:

MARIUSZ MOSKAŁA – doświadczony sushi Chef, pasjonat kuchni i kultury azjatyckiej, Chef baru w krakowskiej restauracji Nago Sushi & Sake. Absolwent szkoły gastronomicznej z kilkunastoletnim doświadczeniem.
Jest posiadaczem jedynego na świecie oficjalne przyznawanego certyfikatu International Sushi Skills Proficiency wydanego przez World Sushi Skills Institute AJSA z Japonii.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnej – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...