SUSHI

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Jakub Antoniszak
Data:
06.04.2017
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 9
sushi with chopsticks on a white background

SUSHI

Japońska kuchnia należy do najzdrowszej na świecie. Ma bardzo mało cholesterolu, tłuszczy i kalorii jest za to pełna żelaza i witamin.
Sushi wydaje się być proste w porównaniu z wykwintną francuską kuchnią. Jednak w sushi jest coś, co inspiruje.
Sushi to sztuka. To świeże ryby oraz wyselekcjonowany ryż. Sushi to zawijanie, rolowanie i ozdabianie. Jedzenie bowiem ma wyglądać. Jedzenie powinno wywołać głębsze przemyślenia oraz cieszyć wszystkie zmysły.

Wspólnie przygotujemy:


  • futomaki z tematem z łososia w tempurze migdałowej
  • hosomaki „kappa” z ogórkiem i sezamem
  • uramaki z surimi łososiem opalanym i żurawiną
  • temari sushi z łososiem i sezamem
  • temaki sushi z tamago, surimi i warzywami

Warsztaty poprowadzi Jakub Antoniszak:

Jakub Antoniszak znany jako „Komar”. Od najmłodszych lat zafascynowany sztuką kulinarną. Swoje pierwsze kroki stawiał pod okiem ojca Krzysztofa „Kucharza Bieszczadu”. Przez ostatnie lata ukierunkowany na kuchnię azjatycką ze szczególnym naciskiem na kuchnie japońską. Pracował w czołowych krakowskich restauracjach sushi. Współpracuje z restauracjami na terenie małopolski, górnego śląska oraz Podkarpacia. Posiada na koncie otwarcie kilku lokali specjalizujących się w kuchni japońskiej. Jego gastronomiczna upodobania nie ograniczają się tylko i wyłącznie do Azji. Mocno współpracuje z ojcem przy organizacji cateringów, eventów i szkoleń z zakresu kuchni łemków i bojków. Jego podstawowym założeniem w pasji, której się poświęcił jest nadanie nowego oblicza tradycyjnym potrawą w szczególności rodzimych przemycając do nich nutę świeżości nie koniecznie polskiej. Jest głównym organizatorem krakowskiego festiwalu ostrości, którego pierwsza odsłona był w 2013 r. oraz spotkań kulinarnych z cyklu „Wariacje kulinarne w Bieszczadach”. Jest posiadaczem jedynego na świecie oficjalne przyznawanego certyfikatu International Sushi Skills Proficiency wydanego przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (10), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...