Warsztaty Kulinarne – SUSHI

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks i Kamil Skalczyński
Data:
17.11.2014
Czas trwania:
17:00 - 21:30
Dostępność:
wolne miejsca

Warsztaty kulinarne – SUSHI

To warsztaty poświęcone kuchni japońskiej, a w szczególności sushi.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak przyrządzić futomaki, califoniamaki, nigiri oraz zupę misoshiru.

Przygotujemy:

  1. zupa misoshiru z serem tofu oraz glonami wakame
  2. futomaki z łososiem, serkiem philadelphia, pomarańczą, tykwą oraz prażonym sezamem
  3. californiamaki z tuńczykiem, sriracha, avocado, mango oraz prażonym słonecznikiem
  4. futomaki z krewetką w tempurze, ogórkiem, tykwą, daikonem oraz majonezem
  5. futomaki z surimi, mango oraz pomaranczą, hosomaki z tamago, nigiri z łososiem wędzonym
  6. sashimi z tuńczyka i łososia.

Prowadzący: Adrian Feliks i Kamil Skalczyński

Kamil Skalczyński – Sushi Master, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych.

Szef Kuchni w restauracji Sakana Sushi bar Katowice. Wcześniej Szef kuchni w restauracji Samuraj sushi wyróżnionej w rankingu „POLAND 100 BEST RESTAURANTS” oraz nagroda ,,AWARD OF EXCELLENCE”  W gastronomi pracuje od 2003r.  Ma za sobą staż odbyty w Atelier Amaro One Michelin Star. W swojej pracy wyróżnia się dużą kreatywnością i zaangażowaniem. Wprowadza nowości stosując technikę sous vide oraz wykorzystując wiele akcentów kuchni molekularnej. Najważniejszą jednak sprawą jest genialne wyczucie smaku i idealna prezentacja podawanych potraw. Cechuje go najwyższa dbałość o składniki i wysoka jakoś przygotowywanych potraw.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...