SOSY jako kropka nad ” i ” w daniach mięsnych

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
16.10.2015
Czas trwania:
09:00 - 15:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Poziom trudności:
DLA KUCHARZY

SOSY jako kropka nad ” i ” w daniach mięsnych

Jak ważne są sosy w naszych daniach każdy z nasz doskonale wie, wiec nie trzeba chyba dużo pisać, to kropka nad
i w każdym daniu. Zapraszam serdecznie na warsztaty poświęcone sosom, na których poznamy miedzy innymi fond drobiowy, fond cielęcy, fond rybny, i zbudujemy klasyczne Bordelaise, Grand-Veneur, Madera, Bercy i wiele innych fondów, a do tego kilka wariacji z wykorzystaniem nowych technik szybkowaru, syfonu i struktur w kuchni.

Plan:

9.00 – Przywitanie kucharzy i poczęstunek
9.15 – Część teoretyczna – omówienie klasycznych technik przygotowania fondów, jak również przy pomocy
szybkowaru
10.00 – I Część praktyczna – przygotowanie fondów
12.00 – Przerwa na kawę z poczęstunkiem
12.30 – II Część praktyczna – komponowanie sosów na bazie przygotowanych fondów
14.00 – Wykańczanie potraw wraz z sesją zdjęciową
14.30 – Wspólna degustacja przygotowanych dań
15.30 – Wręczenie certyfikatów i pamiątkowe zdjęcie

MIEJSCE SZKOLENIA:
STUDIO KULINARNE ADRIAN FELIKS
Sosnowiec – ul. Sucha 18

Nasze Studio Kulinarne to nowoczesna forma nauki i doskonalenia technik gotowania. Poprzez indywidualne podejście do klienta oraz pracę w małej grupie, jesteśmy w stanie przekazać wiedzę w sposób szczegółowy i rzetelny oraz na bieżąco udzielać odpowiedzi na nurtujące Państwa pytania. Uczestnicy warsztatu maja do swojej dyspozycji profesjonalny sprzęt najwyższej jakości firmy ELECTROLUX oraz sprzęt firmy MERXTEAM. W Studiu znajduje się również część restauracyjna, w której uczestnicy mogą odpocząć podczas przerwy oraz skosztować przygotowane przez siebie dania. Dzięki wyposażeniu najwyższej klasy, jesteśmy w stanie zapewnić Państwu najwyższy standard szkolenia, a zdobyta podczas szkolenia wiedza, będzie miała przełożenie na jakość oraz smak przygotowywanych potraw.

Zapraszamy :-)

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...