Słodkie Tarty I Tartaletki na Dzień Kobiet

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks i Thierry Ayel
Data:
02.03.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Delicious tart with berry fruits

SŁODKIE TARTY I TARTALETKI NA DZIEŃ KOBIET

To będą najsłodsze warsztaty spośród tych, które prowadziliśmy do tej pory 😉

Thierry Ayel oraz Adrian Feliks zabiorą Was w pełną słodyczy podróż od Francji.

Na warsztaty zapraszamy wszystkie Panie, ale nie tylko, również Panowie są mile widziani. Po warsztatach na pewno zrobią słodką niespodziankę swoim Paniom w dniu ich święta.

Niezwykle istotne miejsce w cukiernictwie francuskim zajmują tarty i tarteletki. Te urocze ciasta stwarzają wiele możliwości. Na przeciętną tartę składa się kruchy spód, którym wyłożona jest foremka a dalej otwierają się niezliczone możliwości Każdy kto skusi się je skosztować odnajdzie przyjemność i zadowolenie.

Wszystkim uczestnikom naszych warsztatów zdradzimy tajniki przygotowywania ciasta kruchego, półkruchego oraz francuskiego.
Poznacie przepisy na ciasto, które zawsze się udają i stanowią podstawę do przygotowywania innych domowych wypieków.

Żadnych półproduktów – wszystko wykonane własnoręcznie.

Menu:

  • Tarte Tatin
  • Tarte z jabłkami klasyczna
  • Tarta z cukrem
  • Tarta z „Clafoutis” i czereśniami
  • Tarta „Saint-Honore”
  • Tarta z kremem, migdałami i gruszką
  • Tarta z czekoladą i malinami
  • Tarta cytrynowa z bezą

Prowadzący – Thierry Ayel

Francuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa. Doświadczenie zdobywał w restauracjach we Francji i Szwajcarii, od 10 lat związany na stałe w Polską. PThierryrowadzi kursy i szkolenia kulinarne dla profesjonalistów i amatorów. Wielokrotnie zasiadał w jury konkursów kulinarnych i cukierniczych o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...