Skrzydełko czy Nóżka czyli Wariacje z Kurczakiem

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
19.06.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 14
Depositphotos_12886805_original

Skrzydełko czy Nóżka czyli Wariacje z Kurczakiem

To warsztaty poświęcone drobiowi, jednemu z najpopularniejszych mięs w Polsce.

Podczas nich dowiecie się między innymi, jak rozebrać i wytrybować kurczaka. Przedstawimy porady praktyczne dotyczące jego zakupu oraz przyrządzania. Zobaczycie również różnice pomiędzy kurczakiem „ze sklepu”, a tym zakupionym u hodowcy.

Zdradzimy też mnóstwo trików, które pomogą Wam stać się mistrzem we własnej kuchni.

Zapraszamy na wspólne spotkanie ze smakiem.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw z kurczaka, w tym:

– przystawki,

– zupy,

– trzech dań głównych,

– dania dla dzieci.

Proponujemy: skrzydełka KFC z sosem czosnkowym; pikantna zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, liśćmi kafiru oraz krewetkami koktajlowymi; risotto z kurczakiem i warzywami; pierś kurczaka nadziewana serem dor blue, sos pieprzowy i kluseczki gnocchi; nadziewane udko kurczaka w sosie estragonowym oraz puree ziemniaczane; nuggets z frytkami oraz z salsą pomidorową.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu, jak również podzielić się nimi w gronie rodziny bądź znajomych, zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonym studiu kulinarnym. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,

– fartuszki na czas trwania kursu,

– specjalne opakowania, w których możecie zabrać do domu to, co uda nam się przygotować,

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań.

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

W przypadku braku dostępności niektórych składników zastrzegamy sobie możliwość zmiany menu.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...