SKRZYDEŁKO CZY NÓŻKA czyli WARIACJE Z KURCZAKIEM

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
16.06.2014
Czas trwania:
16:30 - 21:00
Dostępność:
Brak wolnych miejsc!

SKRZYDEŁKO CZY NÓŻKA czyli WARIACJE Z KURCZAKIEM

To warsztaty poświęcone jednemu z najpopularniejszych mięs w Polsce – czyli drobiowi.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak rozebrać i wytrybować kurczaka oraz przedstawimy porady praktyczne dotyczące jego zakupu oraz przyrządzania.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw z kurczaka w tym przystawka, zupa, 3 dania główne oraz danie dla dzieci: skrzydełka KFC z sosem czosnkowym; pikantna zupa z kurczaka z mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, liśćmi kefiru oraz krewetkami koktajlowymi; risotto z kurczakiem i warzywami; pierś kurczaka nadziewana serem dor blue, sos pieprzowy i kluseczki gnocchi; nadziewane udko kurczaka w sosie estragonowym oraz puree ziemniaczane; nuggets z frytkami oraz z salsą pomidorową.

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Dzięki ciekawemu połączeniu smaków zobaczycie to jakże popularne mięso w nowych odsłonach.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 5 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 6 osób.

 – BRAK WOLNYCH MIEJSC –

Mapa

Wczytuję mapę...