Ryż w Wielu Odsłonach

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
10.05.2017
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 6
bowl-1404665_640

RYŻ W WIELU ODSŁONACH !!!

Te drobne ziarenka są niezwykle uniwersalnym produktem spożywczym i pozwalają na wiele niekonwencjonalnych zastosowań w kuchni. Dzięki wyjątkowym walorom zdrowotnym stoją na straży dobrego zdrowia i samopoczucia.

Kupując jednak ryż, warto urozmaicać dietę o różne jego rodzaje. Oto, co warto o nich wiedzieć

. Na sklepowych półkach, aż mnoży się od przeróżnych odmian ryżu. Do najczęściej wybieranego gatunku, zaliczamy, klasyczne, białe ziarenka. Są niezwykle uniwersalne, ze względu na lekkostrawność i długo utrzymujące się uczucie sytości. Warto jednak przyjrzeć się z bliska jego  kuzynkom, które cieszą delikatną nutą smakową oraz pozytywnym działaniem na organizm.

Wszystko o ryżu białym oraz innym jego odmianach dowiesz się na naszych warsztatach 😉 Serdecznie zapraszamy!

Wspólnie przygotujemy:


  • pilaw z dzikiego ryżu i krewetek
  • klasyczne risotto ze szparagami i wędzonym łososiem
  • ryż pieczony w piekarniku z kurczakiem na styl azjatycki
  • nadziewane trzema serami kulki ryżowe

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...