RYBY NA NASZYM STOLE

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
20.08.2019
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 8

RYBY NA NASZYM STOLE 

Ryba jest nieodzownym produktem wszystkich kuchni świata i również w Polsce tez jest doceniana. Pojawia się na naszych stołach w różnych postaciach. W dzisiejszych czasach nie ma już porblemu z dostępnością na naszym rynku ze świeżą rybą, my nauczymy was jak jej nie przesmażyć, jak poznać czy jest świeża , jak wyfiletować i jak przygotować do smażenia. Zapoznamy was z różnymi rodzajami ryb i pokarzemy jak można ciekawie łączyć je z różnymi dodatkami. 

Część teoretyczna:

  • podział ryb
  • filetowanie ryb
  • jak poznać świeżą rybę oraz owoce morza
  • obróbka termiczna owoców morza
  • podział i rodzaje owoców morza

Część praktyczna:

  • Filet łososia w sosie kaparowym
  • Pierogi nadziewane rybą w sosie paprykowym
  • Dorsz w panierce ziołowej z kus kusem
  • Halibut z majonezem miso i kaszą bul gur
  • Steak z rekina z salsą ogórkową

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.


Chcesz wiedzieć więcej o naszej akademii – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Mapa niedostępna