RAMEN

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Mariusz Moskała
Data:
09.01.2020
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
bilety dostępne

RAMEN

Zapraszamy na warsztaty kuchni azjatyckiej 🥢🍚 🥢 tym razem 👉 Ramen 🍜

Poznacie podstawowe rodzaje oraz techniki gotowania 🍲 tak wyśmienitej zupy, pełnej orientalnych smaków i przypraw🧂

Dowiecie się również  jakie dodatki wykorzystuje się do serwowania ramenu (makaron , jajko🥚, nori, mięso 🍗 itp.).

Nauczycie się samodzielnie od podstaw przygotowywać 3 rodzaje ramenu 🍜

🥢 Wspólnie wykonamy  🥢

🍜  Kremowy drobiowy ramen
🍜  Shoyu ramen 👉 wieprzowy wywar z basa z sosu sojowege
🍜 Vege miso ramen 👉 vegański wywar baza pasta miso
🍜 Marynowanie jajka Ajitsuke Tamago
🍜 Robienie makaronu ramen

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

Warsztaty poprowadzi Mariusz Moskała:

MARIUSZ MOSKAŁA – doświadczony sushi Chef, pasjonat kuchni i kultury azjatyckiej, Chef baru w krakowskiej restauracji Nago Sushi & Sake. Absolwent szkoły gastronomicznej z kilkunastoletnim doświadczeniem.
Jest posiadaczem jedynego na świecie oficjalne przyznawanego certyfikatu International Sushi Skills Proficiency wydanego przez World Sushi Skills Institute AJSA z Japonii.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.



Cena warsztatów: 225 zł 

Kup bilet online – tutaj

UWAGA: W przypadku chęci realizacji Vouchera w celu rezerwacji i opłacenia miejsca na warsztatach, prosimy o wysłanie do nas wiadomości e-mail na adres kontakt@spoonkursy.pl W wiadomości prosimy o podanie tematu warsztatów oraz numeru umieszczonego na otrzymanym voucherze. W mailu zwrotnym poinformujemy o statusie dokonanej rezerwacji. 



Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnej – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Mapa

Wczytuję mapę...