Podroby czyli 5 ćwiartka

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
15.01.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 11

Podroby czyli 5 ćwiartka

Proponujemy Państwu udział w warsztatach, w których królować będą podroby.

W krajach europejskich dania z podrobów uważane są za bardzo wartościowe i wykwintne. Na polskie stoły powracają o wielu latach. Nasze babcie nie wyobrażały sobie swojej kuchni bez podrobów.
My udowodnimy Wam, że podroby nie są gorszym i tańszym zamiennikiem mięsa, a wręcz przeciwnie :-) Są one bogatym źródłem witamin i składników mineralnych tj. żelaza oraz cynku, zawierają również wysokowartościowego białka.

Menu:

  • Wątroba cielęca z sosem z winogron i chili na puree ziemniaczanym
  • Wątróbka drobiowa w sosie z borowików w ciastku francuskim
  • Nerki cielęce z chorizo i pomidorami
  • Grasica cielęca w panierce ziołowej na sałatce

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w komfortowym oraz w pełni wyposażonym Studiu Kulinarnym. Na przeciwko znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...