Pierożki Świata z Inessą Kim cz. III

Miasto:
CHORZÓW
Prowadzący:
Inessa Kim
Data:
27.10.2017
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 13
A plate of Japanese gyoza dumplings sitting on a rustic wooden table.

Pierożki Świata cz. III

Pierogi to potrawa występująca w wielu krajach na całym świcie. Przybierają one inne nazwy, kształty, mają inne nadzienie, omastę bądź nie, ale w sumie tworzone są podobnie. Pierogi to po prostu potrawa wykonana z cienko rozwałkowanego ciasta gotowanego, pieczonego bądź smażonego w głębokim tłuszczu wypełnionego różnymi nadzieniami. Zabierzemy Was w podróż śladami pierogów całego świata.

Pierogi mogą być z nadzieniem słonym lub słodkim. Do nadziewania na słono wykorzystuje się mięso, podroby, grzyby, kapustę kiszoną lub słodką, ziemniaki, ser, kaszę, zaś do nadziewania na słodko mogą posłużyć owoce, twaróg na słodko czy marmolada. Najczęściej nadzienie sporządzane jest z produktów ugotowanych i zmielonych lub oczyszczonych i ewentualnie pokrojonych na kawałki surowych owoców. Konsystencja nadzienia nie powinna być zbyt rzadka lub twarda. Nadzienie doprawia się do smaku solą lub cukrem i innymi dodatkami smakowo-aromatycznymi.

Zapraszamy na kolejne „pierogowe spotkanie” z  Inessą Kim – specjalistki między innymi od pierogów świata. Menu, które specjalnie dla Was przygotowała Iness będzie zawierał0:

  • Dim sum na parze z krewetkami
  • Krymskie czeburieki z wołowiną
  • Koreańskie mandu z warzywami, tofu i kimchi
  • Autorskie pierożki Inessy z serem, pomarańczą i imbirem

BĘDZIE SMACZNIE I WESOŁO!

INESSA KIMInessa Kim jest Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie. W Polsce mieszka od 1997 roku. Przez 6 lat była właścicielką i szefem kuchni Bistro KIM T&V z w Warszawie. Teraz prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów jak i zawodowych kucharzy. Uczestniczka drugiej edycji programu TOP CHEF. Niejednokrotnie gotowała ma antenie TVP2 w „Pytanie na Śniadanie”. Jest również współautorką edukacyjnej kulinarnej gry planszowej dla dzieci „Królewski Kucharz”.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz dowiedzieć się o naszej Akademii Kulinarnej – KLIKNIJ TUTAJ

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 881 082 988
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

159,00

Prosimy o wpisanie imienia i nazwiska osoby/osób uczestniczących w warsztatach, na podstawie których zostaną wystawione certyfikaty. W przypadku kiedy dane będą niekompletne, certyfikaty nie zostaną wystawione.

Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymacie Państwo informację potwierdzającą dokonaną rezerwację wraz z dalszymi instrukcjami. W przypadku braku takiej informacji prosimy o sprawdzenie skrzynki SPAM lub kontakt telefoniczny.


Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...