Owoce Morza

Miasto:
Opole
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
04.03.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca

Owoce Morza

Warsztaty poświęcone owocom morza, które mają wysoką wartość odżywczą – są źródłem jodu, selenu i fluoru .

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi, jak otwierać ostrygi, jak przyrządzać krewetki, czy gotować homara, a także gdzie nabyć owoce morza i na co zwrócić uwagę podczas ich zakupu.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw: homara thermidor, muszli św. jakuba z risotto z kalafiora, ostryg, zupy z ośmiornicy z trawą cytrynową, krewetek królewskich flambirowanych koniakiem z risotto szafranowym, nadziewanych kałamarniczek podanych z sałatką, omułek z kawałkami chorizo lub małży nowozelandzkich (w zależności od dostępności w dniu szkolenia).

Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub zabrać do domu w specjalnych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i odpowiednio przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,

– fartuszki na czas gotowania,

– specjalne opakowania, w których można zabrać do domu gotowe potrawy,

– przepisy na wszystkie przygotowane podczas kursu dania.

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja).

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...