OWOCE MORZA czyli MORSKIE RARYTASY

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
28.06.2014
Czas trwania:
12:00 - 16:30
Dostępność:
Brak wolnych miejsc

BRAK WOLNYCH MIEJSC !

To warsztaty poświęcone owocom morza, które mają wysoką wartość odżywczą. Wymieniając ich zalety nie można nie wspomnieć, że są źródłem jodu, tak ważnym, w diecie człowieka, a także selenu i fluoru .

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi jak otwierać ostrygi, przyrządzać krewetki czy gotować homara jak również gdzie kupić owoce morza i na co zwrócić uwagę podczas ich zakupu.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw w tym homar thermidor, muszle św. jakuba z risotto z kalafiora, ostrygi, zupa z ośmiornicy z trawą cytrynową, krewetki królewskie flambirowane koniakiem z risotto szafranowym, nadziewane kałamarniczki podane z sałatką, omułki z kawałkami chorizo lub małże nowozelandzkie (w zależności od dostępności w dniu szkolenia).

A wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i do tego przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami

– fartuszki na czas jego trwania;

– specjalne opakowania w których możecie zabrać do domu to co uda nam się przygotować

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 6 osób.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...