Owoce morza czyli morskie rarytasy

Miasto:
Sosnowiec
Data:
19.10.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 7
Cooked prawns served on black stone, placed on ice drift

Owoce Morza czyli Morskie Rarytasy

Morskie głębiny  skrywają owoce morza, czyli morskie rarytasy. Krewetki, małże czy inne smakołyki to produkty, które nie każdy potrafi prawidłowo przygotować. Owoce morza mają wysoką zawartość odżywczą. Wymieniając ich zalety nie można nie wspomnieć, że są źródłem, jodu tak ważnym w diecie każdego z nas , a także selenu i fluoru. Utarło się, że owoce morza to ekskluzywna kuchnia, która nie jest dla każdego. My obalimy ten mit.

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi, jak przyrządzać langustynki, małże vongole, omułki oraz małże św. jakuba, jak również gdzie kupić owoce morza i na co zwrócić uwagę podczas ich zakupu.

W trakcie warsztatów zdradzimy mnóstwo trików, które pomogą Wam stać się mistrzem we własnej kuchni.

Menu:

– Paella,
– Szaszłyki z krewetek z salsą paprykową,
– Nadziewane kałamarniczki w sałatce z vinegretem z szampana,
– Małże z Nowej Zelandii
– Cannelloni z cukinii nadziewane tatarem z kraba

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...