Owoce Morza czyli Morskie Rarytasy

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
18.06.2015
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 5
Seared scallops over black

Owoce Morza czyli Morskie Rarytasy

To warsztaty poświęcone owocom morza, które mają wysoką wartość odżywczą. Wymieniając ich zalety, nie można nie wspomnieć, że są źródłem jodu, tak ważnym w diecie człowieka, a także selenu i fluoru .

Podczas warsztatów dowiecie się między innymi, jak otwierać ostrygi, przyrządzać krewetki, czy gotować homara, jak również gdzie kupić owoce morza i na co zwrócić uwagę podczas ich zakupu.

W trakcie warsztatów zdradzimy mnóstwo trików, które pomogą Wam stać się mistrzem we własnej kuchni.

Zapraszamy na wspólne spotkanie ze smakiem.

W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw, w tym: homara thermidor, muszli św. jakuba z risotto z kalafiora, ostryg, zupy z ośmiornicy z trawą cytrynową, krewetek królewskich flambirowanych koniakiem z risotto szafranowym, nadziewanych kałamarniczek podanych z sałatką, omułek z kawałkami chorizo lub małży nowozelandzkich (w zależności od dostępności w dniu szkolenia).

Wszystko to oczywiście pod czujnym okiem naszego szefa kuchni Adriana.

Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub podzielić się nimi w gronie rodziny bądź znajomych, zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.

Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonym studiu kulinarnym. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.

Na każdego uczestnika kursu czekają:

– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,

– fartuszki na czas trwania kursu,

– specjalne opakowania, w których możecie zabrać do domu to, co uda nam się przygotować,

– przepisy wszystkich przygotowywanych dań.

Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja)

Kurs odbędzie się przy zgłoszeniu minimum 10 osób.

W przypadku braku dostępności niektórych składników zastrzegamy sobie możliwość zmiany menu.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...