Owoce Morza
Warsztaty poświęcone owocom morza, które mają wysoką wartość odżywczą – są źródłem jodu, selenu i fluoru .
Podczas warsztatów dowiecie się między innymi, jak otwierać ostrygi, jak przyrządzać krewetki, czy gotować homara, a także gdzie nabyć owoce morza i na co zwrócić uwagę podczas ich zakupu.
W programie samodzielne przygotowanie 6 potraw: homara thermidor, muszli św. jakuba z risotto z kalafiora, ostryg, zupy z ośmiornicy z trawą cytrynową, krewetek królewskich flambirowanych koniakiem z risotto szafranowym, nadziewanych kałamarniczek podanych z sałatką, omułek z kawałkami chorizo lub małży nowozelandzkich (w zależności od dostępności w dniu szkolenia).
Przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu lub zabrać do domu w specjalnych opakowaniach.
Kurs praktyczny (gotowanie) trwa od 3 do 4 godzin w zależności od tematyki. Po tym czasie zasiadamy do stołu i w miłej atmosferze zjadamy to, co uda nam się przygotować.
Wszystkie nasze kursy prowadzone są w pełni wyposażonych i odpowiednio przystosowanych salach. W pobliżu znajduje się bezpłatny parking.
Na każdego uczestnika czekają:
– w pełni wyposażone stanowiska do gotowania wraz z niezbędnymi produktami,
– fartuszki na czas gotowania,
– specjalne opakowania, w których można zabrać do domu gotowe potrawy,
– przepisy na wszystkie przygotowane podczas kursu dania.
Czas trwania – 4-5 godzin (w tym gotowanie i degustacja).
Rezerwacje
To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.