NAKED CAKE – budowanie tortu od podstaw

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
03.11.2020
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
bilety dostępne

NAKED CAKE – budowanie tortu od podstaw

Naked cake – nagi tort – to modna i nieco lżejsza wersja klasycznego tortu, która robi prawdziwą furorę na wszystkich przyjęciach. W wersji wielopoziomowej świetnie sprawdzi się również na weselach.

W czym tkwi fenomen naked cake?
Tort nie jest pokryty z wierzchu żadną masą cukrową, kremem, lukrem – ani innym nieprzyzwoicie słodkim smarowidłem. Dzięki temu deser jest znacznie lżejszy i mniej kaloryczny – a ponieważ nic już nie przykrywa kolejnych warstw biszkoptu przełożonego kremem – zyskał miano nagiego tortu.
Tort udekorujemy bezą, ziemią z czekolady, kwiatami jadalnymi, ciastkiem cygaretowym oraz owocami leśnymi.

Menu

Każdy uczestnik wykonuje wszystkie elementy, po czym składa indywidualnie tort. Następnie dekoruje tort według własnego pomysłu.

  • Biszkopt migdałowy
  • Mus z mascarpone
  • Konfitura z żurawiny i kawy
  • Karmelizowane orzechy pekanowi

Dekoracje:

  • Beza
  • Ziemia z czekolady
  • Kwiaty jadalne
  • Ciastko cygaretowe
  • Owoce leśne

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Cena warsztatów: 250 zł 

Kup bilet online – tutaj

UWAGA: W przypadku chęci realizacji Vouchera w celu rezerwacji i opłacenia miejsca na warsztatach, prosimy o wysłanie do nas wiadomości e-mail na adres kontakt@spoonkursy.pl W wiadomości prosimy o podanie tematu warsztatów oraz numeru umieszczonego na otrzymanym voucherze. W mailu zwrotnym poinformujemy o statusie dokonanej rezerwacji. 



Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnej – kliknij tutaj

Chcesz wiedzieć więcej o naszej Akademii Kulinarnej – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl


Mapa

Wczytuję mapę...