MIĘSO: Z Wołowiną Za Pan Brat

Miasto:
Sosnowiec
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
29.03.2017
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 2
Raw marbled meat steak Ribeye on grill pan on dark wooden background

MIĘSO: Z WOŁOWINĄ ZA PAN BRAT

Mięso wołowe charakteryzuje się doskonałym smakiem i delikatnością, jeśli tylko jest dobrze przygotowane. Nasi uczniowie z pewnością przekonają się o tym osobiście podczas kursu. Poznacie tajemnice wysmażonego steaka, odkryjecie cudowny smak polików wołowych oraz dowiecie się jak przyrządzić doskonałe carpaccio. Przekonacie się czy wybrać wołowinę kobe czy brazylijską, a może argentyńską – która smaczniejsza? Po warsztatach, podczas zakupów nie będziecie mięli problemów z wyborem odpowiedniej wołowiny. Poznacie najlepsze połączenia smakowe oraz tajniki związane z jego obróbką. Przekonacie się, że przyrządzenie mięsa wołowego wcale nie jest takie trudne, a nawet może dostarczyć wielu ciekawych wrażeń kulinarnych.

Wspólnie przygotujemy:


  • Carpaccio wołowe
  • Poliki wołowe duszone w czerwonym winie
  • Wołowe zrazy duszone z grzybami
  • Steak z polędwicy wołowej

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.


Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

Na zakończenie, po wspólnej degustacji, każdy z uczestników warsztatów, otrzyma certyfikat.
Podstawą otrzymania certyfikatu jest poprawne wpisanie imienia i nazwiska uczestnika warsztatów podczas rezerwacji miejsca na warsztatach.

Uwaga:
Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.


Chcesz wiedzieć więcej o naszych warsztatach – kliknij tutaj

lub skontaktuj się z nami
tel. +48 791 234 468
mail: rezerwacje@spoonkursy.pl

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...