MIĘSO: Z Wołowiną za Pan Brat

Miasto:
Chorzów
Prowadzący:
Adrian Feliks
Data:
10.04.2018
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 4

MIĘSO: Z WOŁOWINĄ ZA PAN BRAT

Mięso wołowe charakteryzuje się doskonałym smakiem i delikatnością, jeśli tylko jest dobrze przygotowane. Nasi uczestnicy z pewnością przekonają się o tym osobiście podczas warsztatów z Chefem Adrianem. Poznacie tajemnice wysmażonego steaka, dowiecie się co to stir fry, nauczycie się przyrządzać popularne  danie chilii con carne, nadziejecie też cukinię dobrze przygotowanym farszem z mięsa wołowego. Przekonacie się czym kierować się przy wyborze wołowiny i która lepsza: kobe, brazylijska, a może argentyńska? Poznacie najlepsze połączenia smakowe oraz tajniki związane z obróbką tego zdrowego ale wymagającego mięsa. Przekonacie się także, że znając pewne zasady przyrządzanie mięsa wołowego wcale nie jest takie trudne, a może dostarczyć wielu ciekawych wrażeń kulinarnych.

Menu:

  • Stek z antrykotu z masłem czosnkowym – każdy sam zrobi swój steak
  • Wołowina po burgundzku z glazurowanymi  marchewkami
  • Stir  fry z  imbirem, wołowiną i szparagami
  • Cukinia nadziewana wołowiną  w sosie curry
  • Chilli con carne

Warsztaty poprowadzi Adrian Feliks:
ADRIAN FELIKSADRIAN FELIKS – szef kuchni z kilkunastoletnim doświadczeniem. Właściciel firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska. Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował między innymi pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni, Carlo Didden. Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych. Współpracuje w wieloma restauracjami w zakresie doradztwa kulinarnego obejmującego m.in. kompleksowe przygotowanie lokalu do otwarcia, przygotowanie karty menu oraz organizując i przygotowując kolacje degustacyjne. Brał udział w II edycji programu Top Chef, w którym został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez pierwszego w Polsce zdobywcę prestiżowej gwiazdki Michelin – Wojciecha Modesta Amaro. Swoimi daniami zachwycił również Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”.

Chef Adrian Feliks to wysokiej klasy specjalista, uwielbia gotować i poszukiwać nowych połączeń smakowych, entuzjasta kuchni regionalnych, niestrudzony poszukiwacz unikalnych, regionalnych produktów. Zdeklarowany zwolennik zdrowego, świadomego żywienia. Swoją pasją do gotowania zaraża wszystkich uczestników warsztatów, czym przyciąga coraz liczniejszą grupę osób zainteresowanych  warsztatami, pokazami i spotkaniami kulinarnymi.   Jest przy tym wesoły i bardzo komunikatywny.

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...