MIĘSO: Z Wołowiną za Pan Brat

Miasto:
Sosnowiec
Data:
10.10.2016
Czas trwania:
17:00 - 21:00
Dostępność:
wolne miejsca: 0
Raw marbled meat steak Ribeye on grill pan on dark wooden background

MIĘSO: Z WOŁOWINĄ ZA PAN BRAT

Mięso wołowe charakteryzuje się doskonałym smakiem i delikatnością, jeśli tylko jest dobrze przygotowane. Nasi uczniowie z pewnością przekonają się o tym osobiście podczas kursu.Poznacie tajemnice wysmażonego steaka, pysznego strogonowa, siekanego tatara. Dowiecie się czy wybrać wołowinę,  kobe czy brazylijska, a może argentyńska – która smaczniejsza? Dowiecie się również gdzie kupować i na co zwracać uwagę przy zakupie wołowiny poznacie najlepsze połączenia smakowe oraz tajniki związane z jego obróbką. Również stopnie wysmażenia nie będą już Wam sprawiać większego problemu.

Przyrządzenie mięsa wołowego wcale nie jest takie trudne, a może dostarczyć wielu ciekawych wrażeń kulinarnych.

Menu:

  • Carpaccio wołowe
  • Poliki wołowe duszone w czerwonym winie
  • Wołowe zrazy duszone z grzybami
  • Steak z polędwicy wołowej zawijany z boczkiem

Wszystkie przygotowane potrawy będzie można skosztować na miejscu jak również podzielić się w gronie rodziny bądź znajomych zabierając je do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.

UWAGA:

Osoby które chcą otrzymać certyfikat z warsztatów proszone są o udzielenie informacji w momencie zapisywania się na kurs. Po tym terminie certyfikaty nie będą wystawiane.

Jeżeli na warsztaty nie zgłosi się minimalna liczba uczestników (6), warsztaty odbędą się w innym terminie.

Rezerwacje

To wydarzenie jest już w całości zarezerwowane.

Wysłanie zgłoszenia oznacza akceptację regulaminu. regulamin

Mapa

Wczytuję mapę...